Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Cacealmaua FMI

Ioan Birta
Aproape un an de discutii,daca primim sau nu primim banii de la FMI !
De parca acesti bani ar veni gratis,un fel de pomana pentru Romania (doamne fereste, tara inca n-a murit !)

Un imprumut de 20 de miliarde de euro te face sa simti fiori pe sira spinarii.NU din cauza ca-s prea multi bani de primit,ci enorm de multi bani de inapoiat.
Daca am desecretiza convorbirile ce au avut loc intre SUPER DESTEPTII baieti de la Fondul Monetar cu Guvernul Romaniei si cu Banca Nationala,am afla ca pana in 2015, cand expira gheseftul si vom trage linie,dupa achitarea unei dobanzi de circa 3.5 % (redusa un pic,dupa ezitarile unor oficiali romani mai cu capul pe umeri),am vedea ca de rambursat raman ceva peste 23 miliarde de euro.

Bani,pe care nu-i vor plati nici mogulii lui Traian Basescu,nici oligarhii lui Ion Iliescu sau Mircea Geoana,ci NOI,toti romanii,din impozitele retinute din prapaditele de salarii - pentru cei care le mai primesc) sau din alte taxe.

Ca sa fiu mai explicit,inainte de criza,guvernatorul nostru chipes,incremenit ca o closca pe tronul bancii nationale de aproape 20 de ani,omul care,atunci cand i-a venit « pohta ce-a pohtit-o » a fost numit prim ministru,ba era cat p'aci sa ajunga si presedinte de tara, daca nu-l oprea « opinca si motica »,deci,guvernatorul Romaniei se grozavea pana mai deunazi ca BNR-ul are capacitatea de a se pune la tranta cu criza mondiala (o eroare evidenta,despre care pana si in Jurnalul de Caras Severin s-a amintit,in zeflemea)!

Doar ca in loc sa scoata banii pe piata, banca centrala s-a gandit ca-i mai bine sa-i mai intre niscai letcaie in conturi.
Ca, despre drumul pe care au luat-o sau o vor lua cele 13 miliarde de euro de la FMI si cele 6 miliarde de euro de la Uniunea Europeana,putem invoca axioma biblica : Necunoscute sunt caile Domnului !
Sau,la ziua scadentei,daca vreti, « prinde orbu', scoate-i ochii ».

Din acest context, FMI-ul nu trebuie sa-si faca probleme cu ajustari de dobanzi,cu scaderea ratei inflatiei - Romania cotizeaza la acest fond de zeci de ani, si statul nu poate sa moara,cel mult oamenii pot da ortul popii. Deci temerile cu « ne dati, ori nu ne dati » sunt praf in ochi. FMI-ul este foate fericit ca a mai gasit un fraier sa contracteze un imprumut gigant.

Ca unul,care sta la tara,nu-mi fac probleme cu bani sau produse, pamantul este roditor si am cam de toate,doar de un cataclism natural ar fi o problema.
Am adus cu putin timp in urma si niste lampi de iluminat fotovoltaic, deci nici domnul Enel nu ma mai sperie cu factura.

07.12.2009
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016