Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
First pole on mount semenic
Romania, cu susul in jos ....

Nu gasesti o tara pe mapamond care sa nu-si respecte cu sfintenie insemnele de stat sau careia sa nu- pese de imaginea tarii. Pentru acest lucru exista un Minister de externe, functioneaza un Protocol de stat si sunt abilitate o serie de institutii conexe care se ingrijesc de imaginea tarii. Pentru Romania, insemnele, simboluri si repere sunt chiar vitale, mai ales in contextul pozitiei geografice dar si al conjuncturii politice. S-au scris tone de carti si s-au cheltuit milioane si vagoane pentru « eterna si fascinanta Romania » , imaginea statului national fiind prioritatea nr. 1 (unii mai spun si « prioritate zero » - nu-mi explic de unde acest paradox dar nici nu are importanta).

Strictetea protocolului de stat se confirma pana si in glume facute pe aceasta tema, in bancuri mai mult sau mai putin deochete (ex.:diferenta dintre curve si protocolul de stat - cu primele se poate negocia, cu protocolul ba).

Calatorind in lung si-n lat, am fost neplacut impresionat de steagurile de stat fluturand zdrentuite, in zeflemeaua vantului, pe cladirile unor primarii din Romania.

Acest act de neglijenta a edililor este si un semn de pauperitate in care se zbat comunele noastre, chiar daca obligatia aprovizionarii cu steaguri incumba sus-amintitului Protocol de stat. Ma refer insa, acum si aici,la insemnele de prim rang ale institutiilor statului, cum ar fi de ex. Ministerul Finantelor Publice din Bucuresti. Mi s-a parut ca nu vad bine, cand mai toate televiziunile au transmis, in seara zilei de 31.01.2010, imaginile de protest ale sindicalistilor jucausi, postati in fata acestui minister, aruncandu-si, intr-o veselie, niste cutii de carton. In spatele lor, pe placa de bronz insemnele: MINISTERUL FINANTELOR Dedesubt : ROMĀNIA . Cele 7 litere PUBLICE au fost omise, probabil ptr. a economisi spatiul, Sictirul in care a fost executata placa acestui minister imi aduce aminte de o adresa redactata de fosta directoare de la NOKIA Romania (noi ii ziceam « mieluta » ) adresata politiei romane: « Catre : Romania, Ministerul de Interne, Inspectoratul General .... » . Dar, de morti numai de bine !

Este adevarat ca Ministerul Finantelor Publice s-a situat intotdeauna deasupra Romaniei, pentru ca prin colectarea de taxe tine in viata milionul de bugetari, slujiti la randul lor de jumatate de million de secretare (una si una) sau soferi-valeti! Dar, daca tot vorbim de protocol, atunci, pentru ca suntem si in anul lui Caragiale, s-avem parol. Anul lui Caragiale, ma duce cu gandul la zeci de mii de notificari ale incompetentilor acestui minister, facute in sictir populatiei, pentru datorii imaginare. Urmate de scuzele de rigoare ale unei fufe (scuze!) transmise prin radio azi dimineata, Penibil! Dar, asta va fi o alta poveste.

Gandindu-ma la incorectitudinea sau incompetenta celor abilitati de heraldica, insemne de stat sau vexilologie, imi vine in minte indolenta unei institutii resitene care a retribuit ani buni un jurist care avea o diploma falsa, asteptand acum valul de proteste ale perdantilor care vor contesta procesele pierdute.

La gura sobei in 2010, februarie 03

Si pentru ca-i rece afara, informatii despre caldura gratis la: 0722.620.620
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016