Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Luati-va energie gratuita prin conceptul european BIRTA-KAGO.

Dupa tonul dat de provincie, Bucurestii iau cu asalt iluminatul solar

Este un obicei vechi al bucurestenilor, atunci cand insereaza prin ziare diverse anunturi de vanzare, sa mentioneze cu litere de o schioapa: ASTEPTAM PROVINCIA. Asigurand ferm potentiialii cumparatori ca nu vor vinde articolul oferit pana ce nu vor primi si contra-oferte din teritoriu (dupa principiul lui Lapusneanu (Costachi Negruzzi) : Prosti, da' multi)!


Iata insa, ca, cel putin in domeniul iluminatului fotovoltaic, provincia a dat tonul. Dupa ce lampile cu led-uri ultramoderne, cu un design scos parca din science fiction, au fost montate pe strazile provinciei (Mioveni, Lupac, ba chiar si la Clocotici, un sat uitat de lume si de dumnezeu), mai marii capitalei - aidoma ursului Grizly, trezit din hibernare de fosnetul vantului primelor zile de primavare - s-au trezit!. Luand taurul de coarne, primarul general hotaraste efectuarea unei plombe, ma rog daca vreti, a unui implant in mijlocul strazii Matei Basarab din zona Piata Unirii (vezi www.alabala.ro ).

Pe langa aspectul modern, doctorul a impuscat doi iepuri dintr-un foc: constructorii nu mai trebuie sa sape santuri pentru pozarea de cabluri, nu se mai impune achiztia stalpilor de 12 metri inaltime cand se poate obtine acelasi rezultat cu stalpii de 6 metri inaltime, si aidoma unei femei care-i frumoasa si devreme acasa, da o lovitura de imagine urbana moderna, zona fiind oricum una de exceptie.

Evident, a fost o provocare pentru primarul general al capitalei dar si pentru noi: in saptamana premergatoare sarbatorilor pascale, mai precis cu patru zile inainte de pasti, independentul Sorin Oprescu raspunde unei oferte remise scris de noi ca, intram in joc daca in urmatoarele 3 zile (pana sambata, 23 aprilie 2011) plantam, primii doi stalp functionali - deci sapare gropi, turnare beton, plantare stalpi, montare panouri fotovoltaice, conectare lampi cu led-uri, punere in functiune controller-e, verificari de rutina, probe aprindere automata pe timp de noapte, etc.).

Pentru o firma care se respecta, n-ar fi o problema de organizare, de logistica si executie, daca n-am tine cont de faptul ca betoanele turnate au nevoie de un timp de repaos, pentru a se putea intari, dobandind astfel rezistenta necesara, mai ales ca pe timp de vant cei peste doi metri patrati de panouri fotovolatice, cocotati in varful stalpului, trebuie sa suporte si un "tangaj" suplimentar provocat de vanturile amplificate de aceasta strada sub forma unui culoar lung mai multi km, flancat de blocuri pe ambele parti, deci ideal pentru crearea curentior de aer.

Dar, vorba mesterului nostru, Lica: avem betoane de inalta performanta, rezistente la temperaturi inalte (refractare), betoane antiacide, betoanele cu polimeri, betoane armate cu fibre, betoane hidrotehnice, betoane cu intarire instantanee. Apoi mai lucram si cu intaritori (oxid de zinc, borax, fosfati alcalini, fluoruri alcaline, sulfati, zaharuri, clorura de calciu, etc.). Exista pana si betoane de protectie impotriva radiatiilor!

Asa ca, am ales un beton "beton", ne-am mobilizat si vineri la pranz, chiar daca unii dintre oamenii nostri n-au venit la lucru iar altii tineau postul negru, primii doi stalpi de iluminat fotovoltaic GRATUIT (vezi www.alabala.ro ) au fost asezati semet pe aceasta artera bucuresteana. "Just a beginning", ca sa-l parafrazam pe John, americanul responsabil de led-urile (bulbii cum le spunem noi in jargon), cu totii fiind incredintati ca "pofta vine mancand" si ca alti alesi se vor intrece cu primarul general al capitalei.

Prin implementarea unui program de iluminat fotovoltaic si montarea primilor stalpi de iluminat solar, Bucurestii intra nu doar in competitie cu tarile vest-europene, Bucurestiul intra in randul capitalelor lumii moderne. Nu in ultimul rand, datorita faptului ca lampile solare cu led-uri au o durata de viata de peste 50.000 ore, mai pe sleau, la conditiile de iluminare naturala a Romaniei, acest lucru inseamna 15 ani si doua luni de functionare automata, NON SERVICE, a iluminatului din aceasta zona. Spre bucuria trezoreriilor si a birourilor de investitii, care, dupa finalizarea unor astfel de investitii pot uita in mare parte alocarea de baniin investitii la iluminat public stradal. Sau, cum mai zice Lica al nostru: dat dracului primaru', asta, cu astfel de lampi o sa-l tina minte pana si nepotii nepotilor.
 
Copyright © seminee.info 2016