Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Decat in Romania, mai bine mort.

BILBAO
Un banc de pe timpul comunismului zice ca la frontiera Romaniei a fost prins un caine ce incerca sa intre fraudulos in tara.Interogat de securitatea din Timisoara despre motivele care l-au condus la acest gest, cainele din Germania a declarat ca scopul intrarii sale frauduloase este convingerea ferma ca doar aici poate cunoaste "adevarata viata de caine ....".

Dincolo de tragi-comicul acestor bancuri,pentru care comunistii vremii aplicau pedepse de pana la 7 ani de puscarie,aceeasi "oameni de omenie" se plimba si in continuare printre noi,nestingheriti,ba ne mai si sfideaza,in spatele unor lefuri de mii de euro sau a pensiilor dolofane,ranjind printre barba,in aceste vremuri de restriste,cu un cinic "asa va trebuie".

Lasand insa la o parte bancurile politice,constatam ca imaginea Romaniei nu doar ca nu s-a imbunatatit in cei douazeci de ani de la schimbare,ba mai mult, s-a inrautatit,cu tendinta de a atinge apogeul,ca perceptie negativa.

Cand afirm acest lucru,ma gandesc la muncitorul de la Renault Paris,care prin noiembrie 2009,pus fata in fata cu decizia irevocabila a patronatului privind detasarea sa in Romania,a preferat sa se sinucida,sarind de la etajul 5 al administratiei pariziene.Presa franceza - si nu numai - s-a ocupat zile intregi de acest aspect,cea de la noi a tacut malc.Semn bun de cumintenie a presei,daca privim jumatatea plina a paharului.. Ce facem noi,Romanii,ca sa imbunatatim imaginea tarii peste hotare?

Nu doar NIMIC,dimpotriva,actiunile,atatea cate au mai fost ele,nu sunt doar inutile,ba dimpotriva,contraproductive,adancind si mai mult contrastul dintre Romania si restul lumii.Este suficient sa amintesc de zecile de milioane de dolari cheltuiti de fostul partid-stat in actiunea "Eterna si fascinanta Romanie" urmata de imensul scandal,devenit in final un fas,prin grija eternului TATUCU si a structurilor aflate la putere.

Nici implicarea Interpol-ului francez n-a schimbat ceva.Francezii au deschis un proces si i-au inchis in regim de urgenta pe romanii gasiti la Paris,fara proceduri de readmisie sau invocarea imunitatii diplomatice. Bucurestiul insa a mers pe principiul indicat de premierul de atunci,Adrian Nastase,vestit cu « cautatul la oua »,astfel incat acesti baieti isteti stau si in continuare nestingheriti,gandind si planificand noi actiuni.

Ca socoteala europeana nu se potriveste cu cea din targul mioritic avea sa afle, in urma cu un an si Interpolul belgian,care a dat rateuri si in final a clacat la o actiune de depistare a deturnarii de 6 milioane de euro,comisa de un ministru roman,regele marmurei din zona noastra geografica.Pentru ca,vorba lui Stalin, « ei reclama, dar noi judecam » (v. Iosip Visarionovici Stalin,Opere complete, volumul xxx, p. z).

Analizand din aceasta perspectiva,raman de partea majoritatii populatiei,naive dar de bun simt,in crezul ca ne mai poate salva doar aplicarea Legii lustratiei. Pentru ca "singura solutie,inca o revolutie" nu mai este de actualitate,am risca ca aceasta sa fie din nou furata iar mortii,din pacate,nu sunt regenerabili,cum este cazul energiei fotovoltaice regenerabile.
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016