Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Nu curatati pantofii cu peria de WC

Nu curatati pantofii cu peria de WC
Orasul lui Radu Mazare nu se dezminte deloc. Cand spun acest lucru, gandesc ad literam ! Incerci sa dezvolti o afacere la Constanta, trebuie sa ai nervi de fier si sa lasi obiceiurile de acasa la bariera Constantei. In oras adie puterea banului! Aici nu te mai ajuta Dumnezeu sau Allah.

Voi fi la obiect,relatand un Reality show infernal, petrecut mai zilele trecute, cand trebuia sa ridic un container cu instalatii de iluminat stradal fotovoltaic. Luand masurile ce se impun pentru un import definitiv,notificat de vama ca marfa poate fi ridicata,solicit detalii despre valoarea TVA,comision vamal,taxe manipulare, etc.

Ca sa nu fiu urecheat, cer confirmare scrisa,primesc info, achit factura, stampilez diverse declaratii si confirmari,mai sun odata si mi se confirma Ok-ul. O iau deci spre spre port. TIR-ul care trebuie sa transporte tone de instalatii se pune in miscare si la D-day, ca sa folosesc un termen militar american,la ora 8.00 fix camionul ajunge in port. Pe la 8.15 o intarziere academica premeditata - ajung si eu,frecandu-mi mainile ca totul a mers ca pe roate.

Pe la 9.05 ajunge comisionarul vamal recomandat de mafiotii vamali.Masinile parcheaza in port.
Primim ecusoane legitimatii, ni se cere sa imbracam echipament reflectorizant, altfel nu se ridica bariera.
Murmur ceva dar imbrac vesta de drumar si ajung in cladirea vamii. Sunt condus intr-un birou, prezint dosarul cu documentele originale, transmise deja in format electronic, astept sa preiau marfa. Trece o ora, trec doua, cinci.

Devin nervos, cer sa mi se citeasca drepturile de declarant vamal. Un mustacios, alertat de colega din biroul unde incremenisem pe un scaun subred, de la care la fiecare cinci minute ma scula ba unul, ba altul (in coltul respectiv era pozitionata o hardughie de fotocopiat) ma asculta, linistit, dand negativ din cap la tot ce spuneam (sa fi fost bulgar?), apoi zice ca mai sunt de platit vreo 500 de lei. Intreb de plata cu cardul, imi arunca printre dinti un » ttt » , scot cash-ul din buzunar, injurandu-i pe cei de la Visa si Master Card ca platesc inutil cotizatia. Mai astept o ora doua, de nervii ce-i am ma incearca un disconfort stomacal! O iau prin holurile cladirii vamale de 4 sau 5 etaje pana dau de un WC (v. foto).

Citind interdictia neroada a nu curata pantofii cu peria de wc, retraiesc emotiile din Iranul anilor 80, cand Ayatolahul a arestat toata ambasada SUA dinTeheran, silindu-i pe americani sa institue un embargou total impotriva Iranului, eu fiind apoi trimis, ca negociator economic, cu un pasaport apatrid,sa discut achizitia instalatiilor de telecomunicatii.In sfarsit, seara, dupa 12 ore de nervi,camionul este incarcat si pot lua cu asalt drumul de 800 km spre Resita.

Cand sa ajung pe Autostrada soarelui intunecat, ma suna Team Logistic Specialists.
Cica mai sunt de platit 13 milioane lei,altfel camionul ramane blocat in port pana la rusaliile turcesti sau pana la calendele grecesti.Fug inapoi,dau de un automat bancar,scot banii asistat de alt mafiot,de la Cargo Solutions,numarati pe capota masinii.

Dupa 30 de zile se baga Garda pe fir,hop factura si chitanta, ptr. « manipulare 3 tone marfa ». Cand oi mai pleca la mare, voi ocoli Constanta!
Invatand din greseli,urmatorul transport vine la Timisoara,nu stiu cine-i specialist vamal sau comisionar.

Facturile si-au urmat drumul firesc,taxele achitate prin OP, semnat la gura sobei, in compania motanului Moko.

La gura sobei, Anno domini 2010, ian. 18
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016