Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
First pole on mount semenic
Primaru' dixit: nu goniti prin Resita cu peste 120 km/h

Intr-un interviu realizat in dimineata zilei de 6.1.2010,intai-statatorul urbei dr.ing. (s.a.m.d.),Mihai Stepanescu l-a cam repezit pe un reporter radio cand a fost atentionat despre drumurile proaste din oras.S-a suparat dl.Stepanescu auzind ca printre atatia laudaci s-a gasit si un cetatean nemultumit.

Plin de sine,primarul nostru ferches i-a taiat-o reporterului: »Unde ati mai vazut voi sa se repare drumuri iarna?». Cand timidul reporter a incercat sa-i atraga atentia primarului ca inainte de iarna am avut toamna,ba chiar si vara,deci drumurile se puteau repara din timp,seful urbei,vadit enervat i-a retezat-o : « Nu circulati,dom'le,cu viteza de peste120 km pe ora ». Scurt si concis.Fiind in masina, am dat peste o groapa,si,atingand cu geniunchiul un bumb,radio a schimbat postul.
Nu stiu daca reporterul s-a mai lasat urecheat,dar am suierat ceva printre dinti,uitand de pastila pe unde a d-nei Cici in a ne ierta pe noi insine. Obraznicia,ca sa nu zic nesimtirea domnului primar care s-a vazut cu sacii in caruta obstei este brutala.El nu poate realiza ca,votantii nu circula neaparat cu limuzinele statului,de acasa pana la biroul din centru. Si inapoi.Cat despre viteza de mers,ca,sa fiu sincer,in ignoranta mea nu stiam ca primarul are si atributiile unui agent de circulatie.

Cel putin in acest moment,dar,ma rog,nu se stie niciodata. Never say never,ca sa-l imit pe Bond. James Bond! Argumentarea taioasa a sefului urbei,in esenta necurtenitoare,de facto pumnul in gura dat presei,mi-a saltat doza de adrenalina. Atitudinea sa este un semn de imaturitate politica.Sau, daca vreti,o dovada ca n-a invatat nimic de la cei care s-au luat,inaintea lui,la tranta cu presa,radio si alegatorii.Ma rog,i-au cam scapat franele,rezultanta acestui derapaj verbal fiind un fotoliu cald pe timp de criza,un post cu avantaje,ce nu sunt deloc neglijate de fostul sef de ocol.

Se zvoneste in zona,din surse demne de incredere,despre existenta unui resitean cu un salariu net de 25.000 dolari pe luna. Bani pesini,fara taxe.Ce face acest om,din categoria celor 80 de procente care lucreaza in economia gri,daca e sa dam crezare fostului sef al SRI,Virgil Magureanu,pentru a se bucura de o remuneratie atat de generoasa?Nimic deosebit!Este antemergatorul camioanelor pe ruta Valiug-Resita,incarcate cu lemn de esenta tare sau nobila.Omul,tras la trei ace,are grija,comunicand pe tot traseul prin celular si statie,ca lemnul sa ajunga unde trebuie,cand trebuie,fara controale,fara peripetii pe drum.

Auzind aceasta poveste am inteles de ce uneori camioane incarcate cu lemn de mii de dolari parcheaza ore intregi,aparent fara noima,pe ruta Valiug-Resita,cu motoarele pornite.Urc pe Semenic - motoarele duduie,ma intorc de pe munte, camionul - tot acolo.Agentul,cu celularul la ureche,topaie nervos de pe o parte pe cealalta a drumului.Soferul,ce nu arata deloc a tapinar,asteapta cuminte consemnul,libera trecere de la antemergator.

Urmeaza apoi zile intregi cand nu vezi urma de camion pe drum! S-a schimbat tura,nu s-a negociat spaga,a venit control de la centru.Am priceput si tarasenia unei incarcaturi de lemn de fag,abandonat dupa o curba,la cativa km de Resita.Probabil ca masina a ajuns in « unghiul Bermudelor »,locul in care frica pazeste padurea.Si,daca tot vorbim de busteni,sa mai pun un lemn pe foc,ca iar se facu frig.

La gura sobei, in ziua de 12 ianuarie 2010

Informatii suplimentare despre Iluminatul solar si gratuit le puteti obtine prin telefonul nostru verde, 0722.620.620
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016