Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Programul European BIRTA-KAGO: Caldura pentru Romania

BERLIN_IV
Asistam de o saptamana la discutii interminabile, prin toate mijloacele media, cum s-ar spune "la foc continuu", la elaborarea variantelor de posibile aliante privind formarea noului guvern.Este bine ca unele partide au iesit, printr-un act al vointei populare, benefic tarii, de pe esichierul politic al Romaniei (fostul partid de sorginte extremista, cu titlul pompos "Romania Mare", care in orice alta tara ar fi fost de mult interzis, iar liderii trimisi la balamuc; sau partidul mascaricilor de la asa numita "Noua generatie", de care s-au lipit tot felul de smecheri mari si mici).

Aceste perceptii ale electoratului sunt dovada de intrare in normalitate, iar batranul continent si forurile europene vor putea, in sfarsit, sa coopereze cu noi intr-un cadru specific unei tari de calibrul si importanta Romaniei. Ce n-am inteles eu, din toata "alba-neagra" jucata zilele acestea de politicienii de marca, indiferent de partid, interesul privind cooptarea sau eliminarea ungurilor de la guvernare!Sa-mi fie cu iertare, dar un partid cum este UDMR, care vrea sa fie "stat in stat', o organizatie care a bagat milioane de euro in propaganda privind asa-numita "autonomie a tinutului secuiesc" in spatiul geografic romanesc, ar trebui nu doar exclus de la guvernare ci pus inafara legii, iar liderii deferiti justitiei.

Pe domnul Bela Marko si miliardarii in euro din suita sa, i-as trimite, nu la plimbare, ci la un curs de limba romana, limba obligatorie pentru orice cetatean al Romaniei, dupa care l-as pune sa buchiseasca prevederile constitutionale, mai ales la obligatiile cetatenesti, ca drepturile ni le cunoastem cu totii. Nu sunt (ultra) nationalist, xenofob, antisemit, etc., dar scoaterea ungurilor de la guvernare, dupa 18 ani in care a trebuit, din motive de paritate politica, deseori sa uitam de tara in care traim, si sa curtam in mod excesiv minoritatile, ar fi nu doar un gest de absoluta normalitate dar si o lectie pentru altii. O afirm personal, ca minoritar national. Evident, chiar daca stam stramb trebuie sa judecam drept daca dispunem de un minimum de bun simt politic.

Chestiune valabila la cei capabili a asimila, deoarece avem exemplul PNL-ului, factiunea politica ce tinde sa devina "fictiune" pentru ca, in toti acesti ani, liderii lor chiar ca n-au invatat nimic. In tumultul si nebuloasa celor de sus, un lucru ramane neschimbat si demn de urmat: aplicarea politicii energiilor gratuite, problema care ne afecteaza pe toti si pe care ne-o putem insusi rapid si eficient. In folosul propriu si al umanitatii.
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016