Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Programul European BIRTA-KAGO: Caldura pentru Romania

BERLIN_IV
Zilele trecute au fost decernate, firmelor din Caras-Severin, premiile de excelenta pentrui anul 2007, acordate, ca de obicei, de catre camera locala de comert si industrie. La gala a venit numai lume buna, barbati trasi la patru ace, imbracati cu costume Lagerfeld sau Michelangelo, la brat cu doamne trase prin inel sau solide, adiind a parfum Chanel sau Cacharel, tinand in mana, ca intr-o doara, posete mari si galbene (sau in alte culori stridente), marca Vuitton, ca nu cumva sa ne scape vederii etalarea bunastarii lor de VIP.

Locul de parcare era si el arhiplin, astfel ca, din cind in cind, crainicul cu microfon portativ, chema la "raport" soferii care au parcat gresit, blocand accesul.Lume multa la premiere, in ciuda rapoartelor de la Registrul comertului despre radierea, doar in acest an, a circa 400 de societati comerciale.Muzica buna, dans, bauturi de toate felurile si o oferta gastronomica bogata au reusit sa creeze o atmosfera destinsa printre comesenii prezenti.

Cum obiceiul oamenilor de afaceri nu s-a dezmintit nici cu aceasta ocazie, evident ca discutiile principale s-a plasat in jurul chestiunii - cum sa faci banii?Una dintre solutii, zic eu, este sa cumperi vreo 10 hectare de pamant la Cucuieti (100 - 200 euro/ha) apoi, prin intermediul armatei romane faci schimb cu 5 hectare la Bucuresti, le revinzi cu 2000 eur/m2 (sistem Becali) si ai facut primele doua sute de milioane in euro. Sau, daca nu esti specialist in terenuri, cumperi la pachet cateva sute de filiale CEC sau ale loteriei romane, cu vreo 300 lei/locatie iar apoi le revinzi in bloc (cel mai bine fostului proprietar!) cu 30 milioane de euro (metoda Copos).

Sigur, exista si metode mai elegante de castigat bani, practicate de persoane cu "staif": importi citeva sute de rable, preiei un autosalon aflat in hibernare, apoi trantesti o ordonanta de urgenta cu care ii potcovesti pe romani cu taxa de poluare tripla sau cvadrupla, si-ti vinzi in liniste masinile inmatriculate deja, la preturi de vis (dupa metoda deloc regretatului om politic Tariceanu). Acest mod de afaceri imi reaminteste cuvintele primului ministru roman de finante, Ion Patan, cu ocazia unei intalniri de la FSN Bucuresti, unde venisem, pe la mijlocul anilor '90, in fruntea unui convoi de 7 camioane, cu ajutoare umanitare, din Germania: Mai, Ioane, te stiam baiat de treaba, ce dracu ai pierdut in Romania?

Parca nici nu mai am chef sa pomenesc de reclama cu energie solara (gratuita si ecologica).
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016