Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Programul European BIRTA-KAGO: Caldura pentru Romania

BERLIN_IV
Discutii aprinse de vreo 10 zile pe tema dioxinei. Dintr-o data, media locala - presa, radio si un defunct post tv, care a murit dar nu se preda, descopera aparitia dioxinei in carnea de porc. Se cunosc, aproape la gram, cantitatile vandute, incep sondaje de opinie, analize la nivel de experti, bilanturi, presupuneri, fara exceptie, analistii locali sunt cu totii de acord ca avem de a face cu o problema majora in judet, ba chiar si in tara. Despre masurile intreprinse (de Agentia de mediu, Prefectura, Primarie, Directia sanitara), nici vorba. Se aplica cunoscuta tactica a strutului.Nici comentatorii locali nu se omoara sa aminteasca despre terifianta haldina de gunoi de pe Dealul Lupacului.

Trec cu masina zilnic pe langa ea, odata cand vin si odata cand plec de la serviciu. Lectia o stiu de multi ani: inainte sa ajung cu masina in apropiere inchid toate geamurile,opresc instalatia de aerisire, nu fac opriri. La cativa km dupa haldina, deschid toate geamurile si fac aerisire.Pe langa sulf - hidrogenul sulfurat atinge valori de 0,0029 mg/m3 - locuitorii Resitei sunt asfixiati si de noxe rezulatate in urma arderii gunoiului de pe Dealul Lupacului, care elibereaza dioxina - o toxina cancerigena cunoscuta sub numele de PCDD, al carei efect nociv se resimte si la inhalarea de cantitati infime (picograme).Inhalarea aerului infestat cu dioxina, poate declansa mutatii, deoarece stimuleaza factori implicati in diviziunea celulara.

Tortul pe cireasa este ca nu se elimina din corp zeci de ani, provocand tumori, acnee severa, diabet ba chiar si dereglari de tiroida, ca sa nu mai amintim de nasterea copiilor cu malformatii, respectiv nasteri excesive a copiilor de sex feminin, ca o reactie naturala atunci cand apare pericolul disparitiei speciei, dar, asta-i o alta poveste, parerile fiind oricum impartite. Astfel, in timp ce unii se lauda ca stau la poalele Muntilor Carpati, noi ne laudam ca stam la poalele Muntilor Gunoi, ce zac aici de cel putin o jumatate de secol si ard necontenit, vara si iarna, ziua si noaptea.

Intru nepasarea totala a edililor locali ce vin si pleaca, mereu si iara!Culmea este ca, cei ce vegheaza la sanatatea noastra (sau ar trebui s-o faca!), nu se sinchisesc catusi de putin. Bomboana de pe coliva insa, este o investitie de mai multe milioane de euro pentru constructia, in urma cu doi-trei ani, a Agentiei pentru Protectia Mediului (APM), amplasata exact la poalele haldinei. Adevaratii iubitori de mediu (dar si cei curiosi din fire) sunt invitati sa viziteze prima statie de colectoare solare, finalizata la inceputul acestei saptamani, la doar cativa kilometri de Resita, cu o productie de peste 400 de litri de apa calda pe ora cu soare. Vara si iarna.
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016