Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Programul European BIRTA-KAGO: Caldura pentru Romania

BERLIN_IV
Locuitorii de pe plaiurile noastre sunt recunoscuti prin faptul ca, de cate ori se intampla ceva ce nu le place, invoca acelasi lucru: au fost luati pe nepregatite. Iarna aceasta, desi venita spre sfarsitul lui decembrie, i-a luat pe majoritatea "nepregatiti", mizeria de pe sosele este cauzata de aceleasi motive, despre lipsa de parcari - edilii care declarau despre Resita cu ceva timp in urma ca va fi "singurul sat cu tramvai" spun acuma: "cine-si putea inchipui ca oamenii vor cumpara atat de multe masini?". Si exemplele pot continua.

Incet si sigur, ca un imens tavalug, peste Romania se simte suflul crizei economice mondiale. Unii prooroci dupa Christos afirma ca tara noastra va fi ocolita de acest flagel, dovada, vezi doamne, cat de mult se cumpara in aceste zile de prin magazine, oamenii abunda de bani. Se uita deliberat ca acesti bani au fost adunati de populatie cu luni bune inainte, iar nenorocirea, care nu vine niciodata singura, va fi mai vizibila dupa noul an, odata cu cresterea ratei somajului si a mizeriei sociale din tara.

Se intreaba lumea de unde vine criza mondiala, multi ii condamna pe americani, cauzatori de toate relele de pe pamant.

Ca angajator este foarte simplu sa-ti dai seama cam cum ticaie ceasul economiei mondiale: cele 365 de zile calendaristice contin, conform legislatiei muncii, 260 de zile lucratoare, ceea ce inseamna ca fericitii mei angajati (si evident restul de oameni ai muncii din lume) lucreaza sub 35 % din perioada calendaristica a unui an. Cand te gandesti ca in urma cu 30 de ani, discutam de saptamana de lucru de 40 ore, apoi de 38 ore, prin 1995 s-a scazut la 35 ore saptamanal, culminand cu solicitarea sindicalistilor de la Volkswagen, unde cei peste 3.000 de angajati au ajuns la 28,8 ore saptamanal (sindicalistii germani, alde Muhu si Apostol au motivat ca o parte dintre aceste ore sa fie fara remuneratie, pentru a salva locuri de munca si ..... bla bla).

Care este morala (cu M mare) la toata aceasta nebunie (sa primesti bani cat mai multi muncind cat mai putin): la Bruxelles se discuta in aceste zile intens introducerea saptamanii de lucru de 65 ore! Nu ma intrebati pe mine cum se va aplica aceasta noua politica globala si cine o va accepta, pentru ca nu stiu si sincer, nici nu ma prea intereseaza. De cand ma stiu am lucrat si, vorba unui consatean, nici nu stiu sa fac altceva decat sa muncesc.

LA MULTI ANI 2009 tuturor vizitatorilor site-ului si celor care deja au inteles modalitatea de a obtine caldura gratuita
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016