Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Vezi locatie pe harta Vezi foto galerie
Casa Verde Bucuresti Casa Verde Bucuresti Casa Verde Bucuresti Casa Verde Bucuresti Casa Verde Bucuresti

CASA VERDE - O RAZA DE LUMINA PENTRU ROMANIA.

Luminita de la capatul tunelului o putem vedea foarte usor. Trebuie doar s-o dorim si, evident, sa ne schimbam modul de abordare a naturii. Pentru ca - si am mai spus-o si cu alte ocazii - natura poate trai fara noi, chiar si mai bine decat in prezent, in schimb fara natura oamenii se vor duce foarte repede la fund.

Nu trebuie inteles ca ignorarea naturii va duce la disparitia speciei umane, sau, apocaliptic privind, ca oamenii vor muri de foame si frig, nici vorba, ignorand regulile de convietuire in si cu natura, vor duce pentru o lunga perioada ca specia umana sa fie afectata dramatic, pana cand acestia se vor zvarcoli in chinurile iadului pamantean devastat si deposedat de om de tot ce s-a creat pe planeta naostra in multe milioane de ani..
Este indubitabil ca soarele va straluci - cel putin conform estimarilor de ultima ora - multe miliarde de ani de acum incolo, timp in care razele sale pot lumina panouri fotovoltaice, producand incalzirea gratuita a locuintelor, iluminarea lor si producerea energiei electrice fotovoltaice,.razele de soare reprezintand de fapt chintesenta vietii pe pamant, implicit existenta intregului eco-sistem, din care facem si noi parte.

Motiv pentru care este si conceputa CASA VERDE, avand design-ul rotund, extrem de original, care permite rotirea ,odata cu soarele, a echipamentelor solare, in acest mod atenuand maxim pierderile razelor solare.

Desigur, exista solutii ceva mai avangardiste care permit captarea razelor solare prin asa numitul beep impact (v. atasament ..), si asta in mod permanent, deci, raportat la intelegerea naostra, ziua si noaptea, vara si iarna. CASA VERDE, conceputa de BIRTA GROUP ca o casa rezidentiala (dar nu numai !), imbina tehnologia solara inovatoare cu estetica timpurilor moderne.

Nevoia unei case solare, inovatoare, a fost conceputa cu multi ani in urma.
Conceptul de casa solara rotativa a luat forma prototipului cilindric in anul 2001, ca parte a unei expozitii de energii regenerabile din vestul Europei. Echipata pe o suprafata de 150 de metri patrati cu panouri fotovoltaice rotative, cu fata permanent indreptata spre soare, cu izolatie termica de exceptie, dar si avand un design eficient, respectiv un sistem adecvat de recuperare a caldurii, Casa verde este singurul experiment solar de acest gen din Romania, implementat la Bucuresti in anul 2010, care pe langa confort ceeaza si un surplus de energie. La un pret de invidiat - sub 250 de euro/m2. LA CHEIE , in doar o luna de zile de la lansarea si achitarea comenzii de catre client.

Design-ul aerodinamic unic si sistemele eficiente de energie sunt complementate de mobilierul integrat care creeaza un interior curat si modern. Montata in Bucuresti, in cadrul complexului exterior al parcarii CARREFOUR Militari, spatiul locativ serveste drept sala de prezentare a solutiilor energetice inovative, fiind de fapt un leit-motiv pentru aplicatii in spatii locuibile.

Design-ul Casei verzi indeplineste conditiile locative de exceptie, noul concept incluzand elemente precum whirlpool sau terasa pozitionata in varful casei, pentru admirarea mediului inconjurator, dar si alte facilitati ce pot fi executate la cererea clientului, toate acestea radicand standardul si confortul de viata, in centrul careia se afla soarele, astfel incat o astfel de casa sa fie mai mult decat o aventura. Pentru ca timpul pentru inventii si descoperiri, pentru promovarea ideilor inovative in domeniul energiilor regenerabile va ajuta societatea noastra in drumul ascendent si indubitabil catre era solara.

Aceasta initiativa BIRTA GROUP de implementare a energiilor verzi - ecologice si gratuite - introdusa pe piata de societatea noastra tocmai in acesti ani de grea incercare economica, se poate constitui drept sansa majora ca tara sa treaca mai usor prin criza, de exemplu prin stoparea preturilor aberante la combustibili. Si nu numai !
Este in puterea noastra sa ne facem o viata nu doar mai buna ci, mai ales, mai curata, implicit mai sanatoasa., mai implinita

Deviza noastra :O VIATA MAI BUNA SI MAI EFICIENTA PRIN UTILIZAREA MAXIMA A PUTERII SOARELUI !Showroom CASA VERDE in Bucuresti

Atunci cand omul va fi distrus ultimul fir de iarba si va fi epuizat ultima picatura de apa isi va da seama ca nu poate manca bani

Nu este necesar sa consultati oracolul din Delphi si nici nu trebuie mers la "Mama Omida", celebra vrajitoare dintr-un catun al Bucurestilor pentru a afla un lucru arhicunoscut, si anume, ca "natura poate trai fara om, dar omul fara natura NU". Motiv pentru care pe tot mapamondul se fac incercari disperate pentru reducerea emisiilor de carbon in vederea prevenirii poluarii.

Se organizeaza conferinte regionale sau globale, se fac acorduri dintre state, celebrul fiind Tratatul de la Kyoto, din 1997.
Este cunoscut faptul ca industria mondiala a produs si a pompat in atmosfera cu 30% mai mult dioxid de carbon fata de cantitatile ce existau pe Terra in urma cu doar 150 de ani.

Vorbind despre repartitia poluarii pe planeta, acesata este dependenta de dezvoltarea industriala, Statele Unite fiind responsabile pentru o cota de peste 20% din emisiile de gaze poluante, majoritatea provenind din activitatea industriala, cu precadere din centralele electrice ce actioneaza pe baza de gaze sau carbuni. Pe langa Statele Unite, printre marii poluatori se numara Japonia si Rusia dar si majoritatea tarilor Uniunii Europene.

In ultimul deceniu insa, odata cu dezvoltarea economica a Chinei s-a produs o poluare a atmosferei fara precedent, cat despre smogul marilor metropole ale statului asiatic, in anumite zile emitandu-se chiar alerte de gradul zero, cu paralizarea circulatiei si a expunerii la un risc de sanatate la maxim al locuitorilor din zonele afectate, sa nici nu mai amintim. Ca atare, dezideratul principal al mai tuturor guvernelor lumii, si anume, reducerea nivelului poluarii cu dioxid de carbon si al gazelor care amplifica efectul de sera, a ramas mult in urma fata de promisiunile asumate prin acorduri si tratate.

Solutia de "decontaminare" a poluarii ar putea fi trecerea de la productia energiei pe baza de gaze, petrol si carbune la energiile curate - energie solara, energia eoliana, energia fotovoltaica, hidrocentrale. Dar, desi energiile curate au marele avantaj ca nu se vor epuiza aproape niciodata, dezavantajul consta in faptul ca acestea trebuie mai intai construite, pe scara larga, ceea ce inseamna investitii..

Proorocii dupa Christos, de care abunda, sunt de parere ca doar tarile dezvoltate si-ar permite un astfel de lux, pentru restul lumii aceste unvestitii insemnand o lovitura sub centura, economic privind, dupa unii ar atenta chiar si la rata lor de crestere economica si asa destul de palida.

Nu te poti astepta, ca, spre exemplu, fostul presedinte al SUA, George Bush, care inainte de a intra in politica a fost un prosper om de afaceri (in domeniul petrolului) si mult mai tarziu a ajuns presedintele SUA, sa fi avut interes in ratificarea tratatului de la Kyoto, din considerente pur economice. Este de la sine inteles ca americanii sunt ingrijorati de emisiile de dioxid de carbon, impartasind ingrijorarea omenirii fata de incalzirea globala.

Doar ca nu intreprind mai nimic in acest sens Mai mult, grija lor este ca, prin reducerea emisiilor de gaze s-ar reduce si numarul locurilor de munca, deci si rata profitului ar avea de suferit. Desi Romania a ratificat mai multe acorduri in domeniul mediului, rezultatul este practic zero pentru ca in urma coilapsului productiei industriale, si-a vandut cota de poluare, deci practic, totul aramas in coada de peste.

Se apreciaza ca tarile dezvoltate ar fi cheltuit peste 250 de miliarde de dolari pentru a rteduce emisiile poluante. Daca acesti bani s-ar fi utilizat in solutiile ecologice, spre exemplu pentru instalatii de producere a energiei fotovoltaice, la ora actuala ele ar fi produs peste 84.000 de megawati de energie electrica nepoluanta timp de cel putin 50 de ani, cat este durata de functionare maxima, zi de zi, vara si iarna.

Este utopic sa ceri CET-urilor sau producatorilor de gaze si petrol sa sprijine programele ecologice de producere a energiilor regenerabile, pentru ca practic si-ar taia craca de sub picioare. Aici trebuie sa intervina politicul, care insa, la randul sau este "sponzorizat" de magnatii din petrol si gaze. Avem cazul Dinu Patriciu in Romania , dar si al companiilor petroliere din Europa si din afara ei (ex.Rosneft din Rusia care impreuna cu KazMunaiGas din Kazahstan a semnat un acord pe o perioada de 55 de ani in vederea unei investitii in valoare de 23 miliarde de dolari pentru prospectarea si extractia petrolului din Marea Caspica. Iar exemplele ar putea continua.

Despre capacitatea Romaniei in productia energiei fotovoltaice si gratuite, s-a scris destul. Suparat de indolenta autoritatilor, am publicat un articol in ziarul BURSA. Din pacate, amorteala factorilor decizionali este aidoma necazului unui taran pricajit, care, dupa ce a pierdut un proces pe care, in opinia sa, ar fi trebuit sa-l castige, ar fi inceput sa strige: Unde esti, tu, Dreptate? Acesta aparu de undeva cu o desaga grea in spate, mormaind: Mi-a fost si mie foame!

Daca vom astepta "para malaiata, in gura lui natafleata" evident ca vom munci mai departe pentru a indestula burtile nesatioase ale magnatilor energiilor traditionale. Motiv pentru care, BIRTA GROUP a construit prima CASA VERDE din Romania, situata in Bucuresti, la Carrefour Militari. CASA VERDE ce ofera solutii complete, la scara de 1/1: Incalzirea solara si apa calda menajera produsa gratuit de colectoare plate, alternativ incalzirea prin sistemul pompelor de caldura apa/aer, iluminat solar cu lampile inzestrate cu led-uri economice si evident, panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice in sistem fotovoltaic. Deci o CASA VERDE independenta de energiile scumpe si poluante. Dupa o investitie minima, se poate spune adio cheltuielilor de incalzire si electricitate. O constructie futuristica, un exemplu practic de cum putem nu doar locui ci cum putem trai, fara grija zilei de maine.

Vizitarea acestui model de CASAVERDE se poate face gratuit, cu autobuzele CARREFOUR, de luni pana duminica, din aproape toate zonele Bucurestiului. Este un drum care merita din plin.

Putem incheia cu profetia unui oracol din zilele naostre: atunci cand omul va fi distrus ultimul fir de iarba si va fi epuizat ultima picatura de apa isi va da seama ca nu poate manca bani.

Investind in ecologie, investim in viitor.
Programul Casa Verde! poate fi in sfarsit, accesat, prin grija concernului german KAGO, care, impreuna cu partenerul sau din Romania, Birta Group, a pus la punct derularea acestuia.
Mediatizat cu surle si trambite ani de zile, find pe rand agreat dar si respins atat de catre partidele de guvernamant cat si de cele din opozitie, el poate fi finalizat, in cadrul programului european "Waerme fuer Europa" (Caldura pentru Europa), sub-programul "Caldura pentru Romania". Senatorul german Dr. Karl Heinz KAGO a dat unda verde acestei facilitati de incalzire gratuita si ecologica, astfel incat orice produs din domeniul energiilor verzi (colectoare solare pentru prepararea apei calde menajere si de incalzire; panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice dar si toate tipurile de seminee) pot fi achizitionate, cu o finantare fara dobanda in cuantum de max. 50 %, actiunea fiind finantata de catre concernul german si partenerul sau roman) .

Concret, orice persoana fizica sau juridica din Romania, poate achizitiona aceste produse achitand doar jumatatea din valoarea pachetului de produse de incalzirea locuintei sau prepararii de apa calda (minimum 2.500 euro) urmand ca diferenta sa fie rambursata esalonat, de catre cumparator, in maximum 30 de rate lunare, fara ca pentru acest imprumut sa fie percepute dobanzile bancare, taxe si comisioane.

In text clar, imprumutul concernului se face cu DOBANDA ZERO.
Panourile solare sunt fabricate in Germania, cu performante tehnice de exceptie (colectoarele solare pot produce 50-60 litri apa calda intr-o ora si nu necesita niciun fel de service, functionarea lor fiind permanenta, atat vara cat si iarna. Unele componente din dotarea colectoarelor (panoul de absorbtie TINOX) sunt folosite si in industria de componente ale satelitilor din spatiul cosmic).
Pretul unui colector solare este sub 500 euro/bucata, tva-ul inclus. In conditiile in care pe piata nu se pot gasi panouri similare sub 800 de euro/buc., + tva-ul aferent.

Panourile (colectoare) solare produc apa calda si in timpul iernii, la o temperatura exterioara de pana la minus 30 de grade Celsius, factura de incalzire putandu-se diminua, printr-o montare optima, cu pana la 50 % iarna si chiar 100 % in timpul verii.
In privinta sobelor si semineelor de incalzire cu lemn, acestea pot fi achizitionate de la 150 euro/buc. (pentru incalzirea unei camere de circa 20 m2) si pot merge in sus pana la cateva mii de euro, functie de complexitatea instalatiei si marimea imobilului de incalzit.

Toti cei care doresc achizitia acestor instalatii de incalzire solara, pe lemne, carbuni sau peleti, pot trimite o solicitare scrisa prin posta (recomandat, cu confirmare de primire) la urmatoarea adresa:

BIRTA GROUP
RO - 307200 Timisoara/Ghiroda
Calea Lugojului 54
Judetul Timis
Dept. finantari energii regenerabile


Solicitarile vor trebui sa fie insotite de datele de identificare ale soilicitantului, o schita sumara a obiectivului ce urmeaza a fi incalzit sau alimentat cu apa calda, precum si un plic de raspuns, francat corespunzator, care va fi returnat solicitantului impreuna cu informatiile solicitate. Solicitarile care nu vor indeplini aceste conditii nu vor putea fi procesate.

Contractele de achizitie se vor incheia la sediul firmei din Timisoara - unde se afla si cel mai mare showroom de solutii de incalzire regenerabila din Romania - aici putandu-se vedea la fata locului instalatia solara functionala, precum si la agentii autorizati BIRTA GROUP din tara (pentru zona centrala a Romaniei - SC ROA d'Sign SRL, cu sediul in Bucuresti, Soseaua Pipera 46, sector 2).
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016