Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
First pole on mount semenic
Romania in colaps?

Nu-ti trebuie multa minte pentru a-ti da seama ca tara a luat-o de-a berbeleacul.Si nu din 2009 ci de vreo 70 de ani incoace,poate chiar mai de mult.
Intai au fost de vina mosierii,apoi comunistii, acuma neo-comunistii si cripto-comunistii! Vorba lui tataie:toata viata ziceam ca batranii sunt de vina,abia dupa pensionare mi-am dat seama ca de fapt baiu' ii la tineret.

O parere nu lipsita de adevar, daca diseminam motivele decaderii tinerilor,fara speranta, care in locul unui job obtin, pe banda rulanta, diplome universitare. Tineretul nostru este dezorientat,dezamagit,fara perspectiva.Fenomenul, atipic tarilor europene, este caracteristic tarilor sarace sau in curs de dezvoltare,unde economia precara nu lasa prea mult loc liberei exprimari.

Din perioada «mineriadelor» s-a consacrat dictonul popular 'noi muncim si nu gandim',folosit de guvernanti sub diferite forme (celebrul «ciocu' mic»),intoxicari ce otravesc mintea si sufletul,nu al cioclilor din administratia de stat,incremeniti cu ambele maini pe fotoliul de bugetar,ci speranta t S-a consacrat rii,baza piramidei sociale tineretul.

Sunta sunt cei care si-au asumat riscurile revolutiei,nu batranii comunisti,scoliti la academii sovietice pre-decembriste sa manipuleze,sa minta,sa dezinformeze.Acestia din urma au mintit despre revolutie,au mintit cand se dadeau in barci cu rezervele BNR,ditamai 20 de miliarde de euro ce vor dispersa criza din Romania.

Au mintit cand au imprumutat aproape 20 de miliarde de euro de la FMI! Apropo : cand s-a mai pomenit sa-ti vina directorul bancii acasa,odata,de doua ori,de noua ori, ca sa te roage sa primesti un imprumut de cateva miliarde de euro? Motivele sunt evidente :se iau spagi,se dau comisioane. Banii se duc,datoria ramane.Cu ea si dobanda de vreo 3 miliarde si jumatate.Taranul (ma rog, fermierul!) si functionarul marunt vor rambursa ei datoria,caci clasa muncitoare a disparut de pe esichierul economic al tarii.

Cei care se lauda ca in acest an 2010 Romania va fi «ce a fost odata,ba chiar mai mult» sunt naivi sau 'formatori de opinie'. Succesul comunismului din perioada anilor 1920-1950 a constat in faptul ca schimbarea unui regim era urmata de inlocuirea completa a structurilor militare si politice,societatea fiind reinnoita din temelii.

Insuccesul «tranzitiei» dupa '89,regresul economic si implicit dezastrul social rezida tocmai in faptul ca nu s-a produs nimic nou sub soare,tara fiind marcata de prezenta batranilor comunarzi si eternii securisti - a caror plecare in iad este deplansa in aceste zile de lichelele media 'profund indurerate', ca sa raman in contextul urbei la moartea sefului securitatii din Caras-Severin - principala stire la radio Resita! Colac peste pupaza,se aud tot mai dese voci privind intrarea in legalitate a PCR-ului (trai pe vatrai,nenica, pentru milioanele de nostalgici ai comunismului ce asteapta,ca lupii infometati, o noua sansa).

A sta la gura sobei,cascand si visand in van,chiar ca-i cea mai proasta solutie. Daca totusi va resemnati visand la para malaiata in gura lui natafleata (caldura si curent electric gratuit). Informatii suplimentare despre Iluminatul solar si gratuit le puteti obtine prin telefonul nostru verde, 0722.620.620
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016