Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Romania S.R.L !

GARANTA_600
Priveam stupefiat,de cate ori treceam prin Sag, inscriptia unui panou publicitar amplasat pe drumul national 59 (Timisoara-Belgrad) - redactat pompos ROMANIA S.R.L., indicand prezenta unei fabrici de elemente frigorifice.

Mai sa fie, zic eu, in spatele acestei firme trebuie sa stea un ditamai personaj cu trei perechi de.... stiti voi ce. Nu-i putin lucru sa-ti insusesti numele sau sigla tarii, sa te confunzi cu un stat, c-o fi mare, c-o fi mic.
Ca sa nu mor in ignoranta, intreb si la registrul comertului Timis - functionara ramane ca la dentist, nici vorba sa poti infiinta un astfel de srl. Teoretic, caci practica demonstreaza altceva.

Ca patria noastra a devenit un srl de familie, este alta treaba. Daca vrei sa traiesti prosper, dar mai ales sa stea departe de tine cei de la finante, garda, sri, etc., musai sa devii membru al unui grup restrans de «srl»-isti.

Nu voi aminti firme caracatita sau firme capusa, tepe si tunuri, rambursari ilegale de TVA-nu-i suficienta hartie, n-avem timp si nici spatiu!Voi relata despre Resita. Trec zilnic cu masina, spre si de la serviciu, pe dealul Lupacului. In varf de deal, langa stema comunistilor, executata din otel inoxidabil, admir Muntii Semenicului si iau nota daca pe munte este soare sau ceata, ocolind atent gropile aparute la putin timp dupa ce aceasta portiune de 3-4 km de drum a fost reabilitata cu incredibila suma de 4-5 milioane de euro.

Dupa amiaza o iau spre casa, de obicei seara tarziu, dar nu trebuie sa-mi fie frica de intuneric.

Pe portiunea respectiva, situata inafara orasului, ma calauzeste lumina becurilor de sodiu montati pe cei 50 de stalpi de iluminat stradal, noi-nouti. Ce mai, lumina de-mi vine sa cred ca am ajuns la Paris, sa-ti pui ochelarii de soare, nu alta. Un calcul sumar arata ca aceasta investitie a costat vreo juma' de million - nu de plapanzii lei carpatici ci de euroi europeni.
Are balta peste, ai crede, daca si restul orasului ar fi iluminat mai de doamne ajuta.

Dar, nu este cazul. Multe strazi din Resita zac in bezna, te furnica pe spate si ti se face parul maciuca daca te nimeri noaptea pe acolo, zici ca ai ajuns in Katanga. Sofand deci, pe 'Aleea Soarelui', alias Drumul Lupacului (de fapt Strada 24 Ianuarie) meditez, incercand sa-i dau de capat taraseniei, iar prin minte imi trec tot felul de lucruri. Unul dintre ele, faptul ca, la modernizarea acestui tronson de drum in septembrie 2005, pe ploaie si timp urat, il intalneai, cat era ziua de lunga pe viceprimarul de atunci, Tiberiu Padurean, care, invelit cu o pelerina de ploaie galbena, veghea la lucrarile de consolidare executate de .... americanii de la BECHTEL.

Lucrari necesare ca deh,a luat-o drumul la vale, mai sa cada dealul Lupacului peste Resita si nu putea fi oprit decat cu utilaje made in U.S.A. inchiriate cu 10 milioane de lei pe ora....

Nu vom sti vreodata daca drumul care a costat milioane de euro a fost afacerea simpaticului primar de atunci, Liviu Spataru, ce motive a gasit ELECTRICA pentru a ilumina un deal de periferie pe, care se afla intamplator si un restaurant!

Cu aceste ganduri ajung acasa, mai pun un lemn pe foc si incep sedinta anti-stress la gura sobei.

Pe Dealul Lupacului, la 14.02.2010
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016