Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Romanisme de Resita

ORION_I
Municipiul nostru,denumit de unul dintre primari « primul sat cu tramvai din Romania », este de fapt un oras unde nu se intampla nimic,un loc in care timpul parca a incremenit.

Exceptie: cate un eveniment sporadic, precum cel ocazionat zilele trecute de vizita unei delegatii straine, poposita pe malurile Barzavei. Valva mare in oras,la intalnire a venit lume buluc,ce mai,au fost prezenti notarul si primarul,toata floarea urbei. Inaltii demnitari chinezi - caci despre ei este vorba - insotiti de o echipa de la Bucuresti, in care se afla un expirat ministru sau ambasador ceausist,au venit sa-si vanda produsele,sa-si asigure locuri de munca pentru miliardul de chinezi, lucrul absolut normal, dar pe care un fost director al fabricii de lapte si un ex-silvicultor, prezenti in sala, nu l-au prea inteles,pedaland pe frumusetile naturale ale judetului !

S-a creat impresia, chiar confuzia,ca diplomatii chinezi s-au ostenit sa vina la noi pentru a cumpara cu dolari grei pamant arid din Terova,ca, deh, sa ne mearga noua bine.Au mai fost informati oaspetii din tara Marelui zid si despre proiectul celei mai lungi Telegondole din lume,care ar urma sa lege Resita cu Muntele Semenic, printr-o investitie de zeci de milioane de euro,cu amortizare probabila in alt mileniu (ferice de cei ce cred in viata vesnica pe pamant!)

BIRTA GROUP importa diverse marfuri chinezesti,de la marmura la tehnologie fotovoltaica, calitativ, produse de exceptie. Afaceri incheiate prin internet, pentru ca solicitari facute prin ministerul roman de externe de facilitare a unor informatii economice, s-au soldat cu o nota de protest din partea firmei chineze,ofuscata,pe bune,ca diplomatii romani au incercat sa-si bage coada (si nasul) acolo unde nu le fierbea oala. O scuza lamentabila,transmisa printr-o adresa a Ministerului de Externe din Bucuresti,este dovada ca diplomatii nostri de peste hotare sunt niste amatori. Dar,asta e o alta poveste.

A mai avut apoi loc si o intalnire cu reprezentantii de la ADR Vest,o institutie de promovare economica, ce mananca la nivel national cateva zeci de milioane de euro, platiti din bani europeni. Baietii,imbracati la patru ace,ne-au impartit cate un pliant alb/negru,al carui text l-au afisat pe un display urias,si, apoi ni l-au si citit,de la cap la coada,intr-o goana teribila (timpul e bani!),un ritm verbal care ar umple-o de invidie pana si pe Andreea Esca. Printre randuri,am citit/vazut/auzit si situatia contractelor de finantare aprobate cu banii alocati de UE: sub 10 %. Despre inconsistenta acestor actiuni nu mai trebuie insistat,ele sunt de notorietate.

Daca avem in vedere faptul ca judetul nostru este situat pe ultimele locuri in tara,in varii domenii economice (pana si pandemicul virus de gripa porcina AH1N1,ne ocoleste), putem intelege de ce investitorii fug de Caras-Severin ca dracul de tamaie.

02.12.2009
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016