Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Saraca, Romanie!

Conform Europol, cele mai multe prostituate ale UE provin din Romania. Acest lucru are, privind jumatatea plina a paharului, o conotatie pozitiva - focoasele noastre romance le bat de departe pe consoartele lor de peste granita.

Din pacate insa, Romania a ajuns si cap de lista la saracii continentului. In contextul cand, cele mai multe masini noi, raportate pe cap de locuitor in tarile europene, au fost achizitionate in cea mai saraca tara din Uniune, Romania.

Care este explicatia acestui paradox?

Raspunsul e simplu : pregnanta muncii la negru, functionarea economiei gri, care »duduie» in procent de 70-80 % si, colac peste pupaza, cei peste 11 milioane de romani asistati social. Despre 5,8 milioane de pensionari nici sa nu amintim.

In ce tara s-a mai pomenit ca numarul de pensionari sa depaseasca numarul de angajati, numarul de asistati social sa fie mai mare decat suma populatiei active? Cat timp aceste anomalii nu vor fi eradicate, planeta va arata cu degetul spre noi, coruptia va inflori si decalajul dintre cei bogati si cei pauperizati va fi tot mai mare.

In loc sa ia masuri, guvernele noastre in dorul lelii s-au napustit asupra singurului segment functional din tara - sectorul privat. S-au inventat in jur de 400 de impozite si taxe, s-a restrictionat plaja de miscare a investitiilor, iar rezultatul nu s-a lasat mult asteptat :intr-un singur an 2009, zeci de mii de firme private s-au prabusit.

In conditiile in care sectorul bugetar evidentiaza cam 1,5 milioane de contopisti, umflat in asa hal incat a inceput sa scartaie din toate incheieturile. Daca mai tinem cont ca unul din 3 bugetari romani e pe post de sofer sau secretar/a, conchidem ca o juma’ de million de persoane sunt platite din banul public pentru a face viata mai frumoasa acestor paraziti infatuati. Contributia economica a reprezentantilor acestui sistem parazitar o putem intui lesne.

In conditiile in care in tara mor zilnic de frig 15-20 de oameni, sistemul privat este silit sa se substituie Caritas-ului, obligat prin lege, sa incalzeasca si sa hraneasca saracii (prevederea neghioaba ca farmaciile vor trebui sa ofere, sub titlu gratuit, ceai fierbinte celor nevoiasi, de cate ori li se va cere acest lucru!). Inventivii de la Bucuresti s-au gandit oare la incompatibilitatea farmaciei cu carciuma ? Probabil ca nu.

Ca iarna nu-i ca vara, o stiam, cu tot respectul, inaintea d-lui Traian Basecu, fostul ministru la transporturi.

O stie fiecare om, de la tara sau oras. Romanul cu bun simt insa mai stie ca sania nu se face iarna si nici caruta vara, Ori, tocmai aici rezida problema guvernelor Romaniei, mereu luate de iarna pe nepregatite.

Analizand cele de sus, imi revine in minte remarca unui oficial al guvernului american, esuat cu ceva ani in urma pe Muntele Semenic: Saraca Romanie! Blocat in zapada 3 zile, fara curent electric si incalzire, militianul Tutilescu, pe atunci mare scula la Politia CS, n-a reusit sa-l coboare pe american de pe munte. Dupa aceasta bravura, Marian Tutilescu a fost dus la Bucuresti si ridicat la grad de general (chestor)! Ma rog, nu-i oricine in stare sa tina 200 de persoane, inclusiv copii, blocati in varf de munte, de dragul unei operatiuni »strategice»

La gura sobei, Anno domini 2010, ian. 29
Informatii suplimentare la 0255.222.222
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016