Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
1600 de incendii cauzate de cosurile de fum degradate sau executate necorespunzator

Hornari din toate colturile tarii s-au asezat ieri cuminti in banci pentru a fi scoliti, timp de trei zile, in regim intensiv; pe tema celor mai avangardiste tehnici-de-curatare si intretinere a cosurilor de fum.

26 de meseriasi in ale hornaritului din Carei, Baia-Mare, Alba-Iulia, Targu-Jiu, Bacau, Orastie, Mures s-au intalnit ieri in comuna mureseana Petelea pentru a participa la cursurile de formare profesionala organizate, in premiera nationala, de Asociatia Hornarilor, Constructorilor de Cosuri de Fum si Seminee din Romania-ASFOCH, in colaborare cu specialisti italieni.

"Nu astept satisfactii prea mari de la aceasta meserie pentru ca, deocamdata, este mai mult un hobby pentru mine ", spune o tanara cursanta, Dorina Sut.

Ciprian Loi a venit la cursuri impreuna cu tatal sau, tocmai din Baia-Mare."

La noi nu prea sunt hornari profesionisti, asa ca dorim sa facem un lucru de treaba", a spus Ciprian Loi.

Meserie de hornar, o necesitate

Instruirea este necesara daca vrem ca stereotipurile sa dureze, spun cei mai vechi din breasla. In primul rand, hornarii aduc noroc pentru ca le ofera trecatorilor sentimentul de siguranta ca nu le va lua foc casa.

Mai mult, seful hornarilor vrea sa le propuna colegilor sai sa umble cu acadele in buzunar, pentru a reduce reticenta copiilor care ii vad imbracati in negru. "Revigorarea acestei meserii este o necesitate reala, in conditiile in care, numai anul trecut, in Romania au avut loc peste 1600 de incendii cauzate de cosurile de fum degradate sau executate necorespunzator", a declarat presedintele ASFOCH, Mircea Balsoianu.

"De la consumator pana la terminal este treaba acestui profesionist pe care-l cheama hornar", a spus Gino Cecotti, vicepresedintele ASFOCH si membru al asociatiei omoloage in Italia.
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016