Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Seminee - o alternativa pentru diminuarea facturii de gaz

GRENOBLE
Citeam undeva despre existenta unui semineu, proprietatea lui Gigi Becali, care ar costa peste 100.000 de euro. Ce prostie !

Birta Group comercializeaza prin concernul german KAGO peste 500 de modelel de seminee, semineee pe gaz, seminee fara cos, seminee pe carbune si evident seminee pe lemn, Preturile lor incep de la vreo 300 de euro, la modele mai simple si se incheie pe la 14.000 euro. Evident, la aceasta clasa de pret discutam de seminee stil, seminee din granit sau seminee din marmura de Carrara, la care se aplica sigla casei/castei sau se sculpteaza busatul sau capul persoanei dorite, deci seminee exclusive prin excelenta.

Un astfel de semineu este svulptat manual, la comanda si durata de executie este de 6-7 luni de la data lansarii comenzii si achitarii unui avans de cel putin 30 % din valoare totala.

Un semineu nu este intotdeauna un semineu, in special datorita faptului ca producatorii italieni sau francezi fac mari economii de materiale, in comparatie cu confratii de breasla germani.

Semineele germane in general si seminee produse de concernul KAGO, cel mai mare producator de seminee din Europa, in special, fac nota aparte din familia semineelor, dand, cum s-ar zice, tonul in acest sens.

Focarul KAGO este executat din fonta masiva, si nu se permite nici cele mai mic rabat sau deviere de la calitate. Focare, cu ajutorul carora se atinge o temperatura interioara de peste 1300 grade Celsius, folosesc in componenta lor materiale care rezista la temperaturi de pana la 2500 de grade Celsius, cum este de exemplu pasta de etansare pentru cos, ca sa amintim doar un singur produs.

Materialele folosite la un semineu german KAGO sunt de exceptie : placi de rigips sunt invelite in folie de aluminiu rezistente la temperaturi de peste 1500 de grade Celsius, placile de protectie Promasil care izoleaza semineul de peretii casei si eventualele instalatii din perete dar sunt si acumulatori de exceptie pentru retinerea caldurii in interior.

De aceea, un semineu german, aidoma unui automobil german, nu poate fi comparat cu sistemele frantuzesti sau italienesti, dupa cum nici Citroenul frantuzesc sau Fiat Topolino nu vor putea fi vreodata comparate cu Mercedesul german.

O alta caracteristica a unui semineu german este si puterea sa calorica. Cand ne referim la coeficientul de caldura, deobicei vorbim de kilowati (kW) care la frantuji si latinii vechiului imperiu roman sunt diferiti fata de kilowatii nemtesti.

Cand am inceput sa importam seminee si sobe din Germania pentru uz casnic, deci pentru incalzirea unei case de una sau doua familii, fiind familiarizat cu caracteristicile tehnice enuntate pe piata Romaniei, am solicitat sisteme de incalzirea locuintelor de 30-40 kW, stupefiindu-i pe germani, care imediat au ripostat ca ar fi vorba de incalzirea de blocuri de locuinte cu 3-4 etaje si nu de case sau vile.

Motivul este simplu: un semineu, cum este modelul german Aqua luxury, de exemplu, poate produce, cu cativa chituci de lemne, o putere calorica de 11 kW, cei 30 litri de apa incalzita si transportata spre un boiler Tornado de 615 sau 1020 litri putand alimenta – si incalzi fara probleme – 16 pana la 20 de calorifere.

In cifre anuale acest lucru inseamna cel putin o injumatarire a facturii de gaz, daca luam in calcul faptul instalatie de incalzire principala a casei, va ramane, din motive de comoditate, pe gaz sau pacura.

Daca in schimb, la instalatia cu seminee pe lemne se ataseaza si cateva colectoare(panouri) solare, factura de gaz poate scadea la 90%, avand in vedere ca nu avem soare in fiecare zi.

Iata de ce, semineul nu-i bas semineu, cum am zice noi in Banat, cei care am fost 500 de ani sub ocupatie imperiului austro-ungar, spre deosebire de locuitorii din sudul si nordul actualei Romanii, care au fost 500 de ani sub ocupatia otomana, cu rezultataele pe care le cunoastem si le simtim in viata cotidiana. Inclusiv influenta lexicografica la nivel european (ciubuc, hasis, bacsis, spaga, rahatluk, curvarluk, etc.).

Daca mai luam in calcul ca un semineu nu se achizitioneaza pentru cativa ani ci pentru catieva generatii, argumentele pentru cumpararea unui semineu sunt incontestabile. Si din considerentul echilibrului eco-sistemului sau a mediului inconjurator dar mai ales din considerente economice. As spune chiar ca achizitia unui semineu este o datorie civica, care ne obliga, din respect pentru generatiile ce vin dupa noi dar mai ales din considerentele unei vieti demne si …. calduroase..

Despre o sedinta antistres ce poate fi absolvita în fata unui semineu vom vorbi cu o alta ocazie.

BIRTA - de 17 ani in Romania!
KAGO - de 35 ani in Europa!

Informatii suplimentare la 0255.222.222
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016