Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Suntem noi, Germanii, o natie de hoti?

Sub acest titlu aparea un articol, cu litere de o schioapa, pe prima pagina a cotidianului, TZ Muenchen, un "Revolver Zeitung" din sudul Germaniei. Era prin mijlocul anilor '80, perioada in care magazinele de cartier, cunoscute sub denumirea de "Tanti-Emma Laden" faceau loc marilor magazine universale si mai tarziu MALL-urilor ce-si faceau loc pe piata, dand agresiv din coate, inundand piata europeana.
Efectul incipient al noului sistem de cumparare, prin "tastarea" directa si nesupravegheata a fiecarui produs a dus la furturi masive din supermarketuri, furturi care au speriat vestul.
Daca va ganditi ca fura plebea, va inselati. Cei prinsi au fost oameni cu stare sau cei care faceau parte din viata publica: un mare actor a fost prins impingand o bicicleta neachitata, un sef de politie, din orasul Bamberg parca, a fost depistat cu o jacheta de dama, din piele veritabila, imbracata pe sub palton, un inalt functionar public a fost surprins de detectivi cu doua baterii de ceas, furate din magazin. Ziarele germane abundau cu astfel de curiozitati, pe scurt, federalii erau socati de anvergura criminala a acestor delicte, denumite de unii "Kavalierdelikt", incriminata insa de majoritatea populatiei din tara.

Nemtii s-au pus insa repede la punct: pe orice articol din magazin au inceput sa apara etichete magnetice ce puteau fi scoase numai cu un cleste special, mai tarziu sistemul antifurt era anulat la casa prin demagnetizare iar magazinele s-au ticsit cu detectivi si, in final, nu mai era un magazin care sa nu fie utilat cu camere de supraveghere Big brother-ul tinea totul sub control.
Politicul si economicul au functionat la unison, republica a intrat rapid in normalitate.

Pe plaiurile mioritice, in era internetului si al digitalizarii globale, clasa politica romaneasca a dovedit ca nu este in stare sa implementeze nici macar un sistem de monitorizare eficienta a alegerilor sau sa emita buletine de vot personalizate, asa cum o fac altii peste mari si tari, respectiv sa gaseasca o metoda eficienta si demna de un vot onorabil.
Nu pot sau nu vor s-o faca? - cum mi-a zis mie odata o femeie suparata ca am "uitat-o". Sau, ca sa parafrazez un presedinte de partid (n-are importanta cum il cheama, toti sunt o apa si un pamant!) "cerem renumararea voturilor pentru ca ailalti au furat mai mult ...".

Si iarasi, pasii ma duc in fata semineului, pentru a contempla, la foc deschis, fulgii de nea si umbra jucausa produsa de ondularea aproape imperceptibila a lampii solare, montata de curand in curte si emanand o lumina nu doar pura ci chiar gratuita.

Toti cei care doresc achizitia acestor instalatii de incalzire solara, pe lemne, carbuni sau peleti, pot trimite o solicitare scrisa prin posta (recomandat, cu confirmare de primire) la urmatoarea adresa:

Daca tot aducem vorba de sisteme de iluminat fotovoltaic, mai multe informatii sunt accesibile:

BIRTA GROUP
RO - 307200 Timisoara/Ghiroda
Calea Lugojului 54
Judetul Timis
Tel verde 0255/22.22.22

 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016