Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
« Inapoi | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
Vorbim noi, Romanii, oare, limba romana?

ORION_I
Dupa aproape 20 de ani de democratie si libertate (in tara aceasta fiecare face ce-l taie capul), am ajuns sa avem un numar record de studenti si un numar extrem de mare de absolventi, paradoxal, absolva chiar mai multi decat s-au inscris. Motivele sunt banale, cunoscute si pe larg mediatizate (diplome false, studierea concomitenta a 3 si 4 facultati) si, cireasa de pe tort, frecventarea institutiilor de invatamant neautorizate, adica ilegale !

Rezultatele se vad pe strada, la serviciu, acasa: un limbaj neingrijit, agramat, vulgar si, cum s-ar fi putut altfel - violent.
Televiziunile si radiourile tiganesti aparute de ani buni pe piata isi aduc in acest sens contributia din plin, restul de posturi, multe cu moguli babani in spate, care ar trebui sa fie mai selecte din pacate sunt din pacate sunt si ele infectate, pline de invective ce nu pot si nu trebuie reproduse.

Nu sunt rasist, nationalist, xenofob etc. - prin grija tatalui meu am devenit nas succesor al catorva familii de tigani (a se citi romi), dealtfel oameni cinstiti si de treaba, doar ca noi ne suparam cand, tot vorba tatalui: « Voi faceti copii, iar noi platim », dar, asta este alta poveste.

Aidoma cancerului, limbajul neingrijit se extinde, devenind stindardul multor televiziuni - atat publice, cat si mai ales private: Vadim Tudor, spre ex., abunda intr-o emisiune la Prima TV cu « saptisprezece » ; despre despre folosirea interj. "pai" sau linsul degetelor intru intoarcerea colilor de hartie insumand kilograme, sa nu facem caz.

Despre agresivitatea si chiar incultura unor moderatori, gen Badea (prenumele parca era Mihai sau Mircea ?), care n-o mai scoate din «ha» si «bai» sa nici nu mai amintim!

Partea proasta este ca aceasta subcultura, oferita «naspa» (moka!) de radio si tv prinde al naibii de repede, ca iarba rea, si, aidoma manelelor, tinde sa ne acapareze iar cei care scapa trendul risca sa devina nu doar niste ciudati, ci chiar un soi de paria ai vietii publice (sa ne amintim doar de sariturile si «pupicurile» (bezele) - ce moment penibil - transmise de «Prostanac» natiunii, in seara nefinalizata a alegerilor prezidentiale).

Uitandu-ma, in timp ce scriu aceste randuri, la motanul Moko, adormit in fata semineului si intorcandu-se cand pe o parte, cand pe cealalta - cum de poate suporta atata caldura? - ma gandesc, compiland un text de reclama, ca, daca ar putea, pisicile si-ar cumpara cu siguranta un semineu! Fara sa-si faca griji cat de corect miauna consortii lor!
Mai multe informatii despre caldura ecologica si gratuita le puteti obtine la tel 0722.600.600

La gura sobei, in ziua de 4 ianuarie 2010
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016