Calea Lugojului nr. 54, Timisoara , Telefon: 0256.300.000
Pagina de start | Foto Galerie | Prospect produse | Date pentru contact
IMPORTANT DE STIUT

pentru achizitionarea, montarea si utilizarea sistemelor de incalzire cu foc deschis

Va oferim o gama larga de instalatii de incalzire:


Modele cu design fara varsta sau in stil modern, negre sau colorate, imbracat cu steatit, otel emailat sau gresie, cu o capacitate mare de inmagazinare a caldurii.

Atentionare!!!
Pentru case cu energie scazuta si case pasive aveti nevoie de o soba autorizata independenta de aerul din incapere.

Necesarul de caldura
La alegerea sobei dumneavoastra trebuie sa aveti in vedere, pe langa detaliile optice, si necesarul de caldura.
In cazul cladirilor noi, bine izolate aveti nevoie de un randament mai mic, la cladirile vechi, de unul mai mare, la aceeasi suprafata a incaperii.

Trebuie sa hotarati si daca veti folosi soba pentru incalzirea suplimentara sau ca singura instalatie de incalzire, in mod de utilizare continua.

Capacitatea de incalzire a incaperii
Datele sunt calculate pentru conditii de incalzire dificile. Pentru cladirile care indeplinesc conditiile de mentinere a caldurii, necesarul de incalzire este mai mic.

Va rugam ca, la alegerea sobei dumneavoastra, sa verificati cu atentie dimensiunile incaperii si conditiile de incalzire ale locului unde se preconizeaza instalarea, deoarece:
• in cazul alegerii unei capacitati prea mari, nu va fi atins gradul de eficienta optim, de aici rezultand cheltuieli de incalzire inutil de mari. O utilizare constanta la capacitate mica, are ca urmare depunerea unui strat de funingine in soba, in special pe geamul radiant al ferestrei. In cazul utilizarii la capacitatea nominala, peretii sobei si fereastra radianta sunt acoperite de funingine doar minimal.

• in cazul alegerii unei capacitati prea mici, pericolul supraincalzirii sobei este foarte mare. Prin aceasta soba va suferi daune in timp foarte scurt. In acest caz, garantia producatorului nu mai este valabila.

BIRTA Team (Tel. 0722-600.600) va sta la dispozitie cu toate detaliile necesare pentru o folosire eficienta si sigura a semineului.

Cosul
Inainte de cumpararea sobei, solicitati sfatul cosarului dumneavoastra, referitor la masura in care cosul dumneavoastra este potrivit pentru utilizarea instalatiei de incalzire pe care intentionati sa o cumparati.

Toate sobele si semineele trebuie racordate la cosuri zidite sau acoperite, altfel nu este posibila o functionare fara probleme. Datele pentru calculatia cosului sunt mentionate in datele tehnice ale fiecarei sobe in parte.

Cu ajutorul acestor valori, masuratori si a conditiilor de la fata locului ale cosului dumneavoastra, cosarul poate calcula exact, daca cosul dumneavoastra este potrivit pentru soba aleasa.

Luarea in folosinta a sobei trebuie sa fie aprobata de catre cosar, dupa montarea acesteia. Tipurile de constructie ale semineelor Semineele apartinand tipului 1 de constructie au o camera inchisa de ardere a focului, ale carei usi se deschid numai pentru manipulare.

Usa
Trebuie construita in asa fel, incat la lasarea libera in pozitie deschisa, sa se inchida singura. In cazul in care conditiile curentului de aer o permit, se pot racorda mai multe sobe apartinand tipului 1 de constructie la acelasi cos. Racordarea burlanului de cos la semineu.

Semineele din otel
Au racordul cu diametrul de 15 cm. Racordul este pozitionat in partea de sus la unele modele, la altele in spate, sau sus si in spate. La fiecare soba din catalog este mentionat locul exact de racordare, pentru ca dumneavoastra sa puteti planifica racordarea la cos, deja inaintea cumpararii.

Clapeta de reducere tiraj aer
Burlanul cosului poate sa difere foarte mult, functie de starea vremii, temperatura exterioara, conditiile de vant si incarcare material lemnos/carbune. Este de preferat sa se foloseasca, pe cat posibil, coturi de teava cu clapeta de tiraj.

Caldura degajata
Semineele din otel si sobele de foc continuu sunt in primul rand sobe convectoare. Aerul rece urca intre peretele exterior si spatiul cu foc, se incalzeste si aprovizioneaza incaperea cu aer cald.

In plus semineul incalzit, in mod special geamurile panoramice, radiaza caldura. La sobele imbracate cu steatit, acesta inmagazineaza caldura si o emana o perioada, chiar si dupa stingerea focului.

Randamentul
Conform normelor in vigoare, semineele trebuie sa atinga un randament de minimum 70%, adica cel putin 70% din cantitatea de energie continuta in combustibili este emanata ca energie termica efectiva. Semineele noastre au, in medie, un randament de 75%, pentru a se realiza o economie si mai mare.

Formarea funinginii

Semineele mai ofera, in afara de caldura placuta, si o placere optima: prin marele geam panoramic se poate admira jocul flacarilor. Aceasta distractie se termina, atunci cand pe geam se depune funingine.

Depunerea de funingine pe geamul sobei se datoreste intotdeauna arderii proaste. Cauza acesteia poate fi:
• cosul nu trage suficient
• depuneri de funingine in cos sau pe burlan/teava de racordare, in special la clapeta de tiraj
• prea putin combustibil pus pe foc
• aport scazut de oxigen (inchizatorul in pozitie inchisa) • combustibil neadecvat (lemne verzi/ umede).

Protectia mediului
Sobele cuprinse in programul nostru de livrare sunt construite conform tehnicii de ultima ora.

Tehnica de ardere utilizata
face posibila o emisie de noxe foarte scazuta, valorile acesteia situandu-se astfel cu mult sub valorile maxime admise conform normelor DIN.

La multe instalatii, valorile sunt chiar mai mici decat cele admise de lege.
La cele mai multe seminee, chiar si valoarea emisiilor de praf este sub valorile normate. La protejarea mediului contribuie si randamentul mare al sobelor noastre, deoarece folosind mai putin combustibil (poluare redusa), se obtine acelasi randament.

Va rugam insa, sa aveti in vedere faptul, ca notiunea de protectie a mediului nu este doar o chestiune de ecologie a combustibilului si a instalatiei moderne de incalzire. La evitarea emisiilor inutile mai contribuie:
• combustibilul corect, de ex. lemne pentru semineu uscate (umiditate remanenta sub 23%)
• instalatie de aprindere a focului si cos de fum corespunzatoare • utilizarea corecta.

La utilizarea corecta a instalatiilor de incalzire si utilizand bricheti din carbuni bruni si lemn de calitate superioara, se pot reduce considerabil emisiile. Intai de toate, recomandarea esentiala:

Respectarea stricta a instructiunilor de utilizare ale instalatiei de incalzire si utilizarea de combustibili adecvati.

Ambalarea
Contributia noastra la protectia mediului: modelele se livreaza in ambalaj ecologic.

Transportul
Sobele trebuie transportate intotdeauna in picioare si sa nu fie ridicate niciodata de manere. In cazul in care instalatia de incalzire, indiferent de motive, va fi inclinata in jos, se vor indeparta mai intai toate partile mobile (placi de steatit, capac, gratar de ardere, eventual placi de samota etc.).

Montarea
Instalatiile noastre de incalzire sunt realizate din materiale de calitate superioara. Corpul sobei si camera de ardere sunt realizate din constructie din otel sudata, groasa de 2-4 mm. Suprafata este vopsita cu lac rezistent la caldura, de culoare antracit sau negru.

La semineele din fonta cenusie, de exemplu la „Sparmatic”, trebuie avut in vedere ca, la fonta cenusie, ca dealtfel la toate celelalte piese din fonta, nu este posibila o executie cu precizie milimetrica a tuturor pieselor.

Aceste tolerante fata de dimensiunea nominala reprezinta caracteristici care nu pot fi evitate din punctul de vedere al tehnicii de executie si nu reprezinta un defect.

De asemenea, la o supraincalzire a sobei, poate sa apara o anumita aburire a pieselor din fonta. In cazuri extreme, aceasta poate sa dea nastere la deformari minimale sau desprinderi nesemnificative in zona cadrului usii, acestea fiind zonele instalatiei de incalzire cele mai afectate termic.

Din acest motiv va rugam sa va asigurati, ca soba dumneavoastra va fi utilizata intotdeauna conform normelor noastre, respectiv a instructiunilor de utilizare a Producatorului. Captusirea camerei de ardere este constituita, functie de model, din:
• samota
• vermiculit
• fonta
• amestec special rezistent la foc. Aceste materiale protejeaza peretii si vatra camerei de ardere impotriva supraincalzirii.

Placile de samota sunt compuse din materii prime rezistente la caldura, care se gasesc in natura, cu adaos de apa si arse la temperaturi inalte (cca. 1500 °C).

Ferestrele panoramice sunt realizate din sticla ceramica, rezistenta la caldura, cu grosimea de 5 mm. La aceste geamuri este prevazut intotdeauna un aport potrivit de aer, pentru a scadea temperatura si a impiedica formarea funinginii (spalarea geamului).

La o soba montata si folosita corect, urmatoarele materiale garanteaza o durata de viata foarte lunga: Steatit*

O piatra naturala veche de doua miliarde de ani, cu proprietati avantajoase: *Steatit: varietate a talcului, care se intalneste sub forma de mase dure, dense
Proprietatile steatitului:
• capacitate mare de inmagazinare a caldurii si conductor termic
• in pofida greutatii specifice mari, foarte moale si usor de prelucrat
• rezistent la caldura si inghet
• suprafetele slefuite prezinta un spectru larg de culori si modele
• materialul nu se modifica in timp si este foarte usor de intretinut. Placile de steatit, care se folosesc la imbracarea sobelor noastre, nu sunt doar decorative.
La cateva ore de la stingerea focului pietrele naturale, functie de masa de steatit incastrata, emana caldura pentru o perioada de timp.

Montarea sobelor
Functie de instalatie, trebuie luata in considerare greutatea si, deci, rezistenta statica a casei. In plus, trebuie sa ne gandim unde va fi instalat cosul/burlanul sobei. Daca vreti sa alimentati focul cu bricheti de carbune brun, va rugam sa aveti in vedere, ca soba trebuie sa fie dotata cu un gratar, care sa influenteze pozitiv arderea lemnului.

Instalatiile de incalzire trebuie amplasate la o distanta de min. 20 cm fata de peretele din spate si de cei laterali.

Aceasta distanta este mentionata la datele tehnice pentru fiecare model in parte. In zona radianta a ferestrei si la partile laterale nu este admisa asezarea de obiecte inflamabile, pe o raza de cca. 80 cm.

Daca pardoseala este executata din materiale inflamabile sau termosensibile ca de ex. lemn, parchet, placi aglomerate, PVC, linoleum, pluta sau covor din fibre naturale sau sintetice, trebuie prevazuta pe pardoseala o placa dintr-un material neinflamabil (marmura, sticla etc.)

La seminee aveti nevoie de un perete rezistent la foc, daca exista parti inflamabile la peretele exterior.
In cazul incalzirii centrale prin pardoseala aveti nevoie de o placa din marmura, pentru distribuirea presiunii, sau trebuie sa turnati beton pe suprafata de amplasare.

Combustibili Functie de model, semineele si sobele pentru ardere continua pot fi alimentate cu lemn uscat si/sau bricheti de carbune brun, si cateva chiar cu bricheti de carbune din lemn.

Atentie! Nu folositi huila sau cocs!
Va rugam sa folositi intotdeauna numai materialele potrivite, conform instructiunilor de utilizare, pentru ca soba dumneavoastra sa nu sufere daune si pentru ca mediul sa nu fie poluat inutil. Arderea deseurilor este interzisa, conform ordonantei privind protectia impotriva emisiilor. Va rugam sa cititi cu atentie instructiunile de utilizare, inainte de punerea in functiune a sobei dumneavoastre.

BIRTA Team (Tel. 0722-600.600) va sta la dispozitie cu toate detaliile necesare pentru o folosire eficienta si sigura a semineului.

Alimentarea cu aer proaspat Pentru o ardere eficienta, fiecare semineu si soba pentru ardere continua necesita o cantitate suficienta de aer proaspat.

Alimentarea sobei cu aer
Se face din incaperea unde aceasta este amplasata. Este foarte important sa va asigurati ca in incapere este suficient aer proaspat, pe toata perioada utilizarii instalatiei dumneavoastra de incalzire, printrun geam sau o usa intredeschise. Este recomandabil sa se amplaseze in apropierea sobei si o deschidere cu gratar de ventilatie reglabil, spre peretele exterior.

In soba, aerul este tras de catre tirajul cosului de fum. Un semineu cu un randament termic de 8 kW consuma circa 25 m3 aer proaspat pe ora.

Alimentarea insuficienta cu aer proaspat poate duce nu numai la o ardere proasta a combustibililor, ci si la probleme de sanatate.

Articol:
Oficial in Romania ard cel putin 1600 de case anual din cauza unui cos impropriu, inadecvat, neprofesional, artizanal...[ Afla mai multe ]

Produsele noastre indeplinesc de pe acum Directivele europene privind emisii de prafuri fine.
 
Copyright © seminee.info 2008 - 2016